EuroIVF Ayrıcalığı ile mucizeniz gerçek olsun…

EuroIVF Tedaviler: Tedavi Seçenekleri Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey… EUROIVF ekibi, bebek sahibi olmak isteyen ama olamayan anne baba adayları için farklı bir hizmet anlayışı ile benzerlerinden ayrılan bir tüp bebek merkezidir. Özellikle Tüp Bebek ve kısırlık tedavisinde uzmanlaşmış, deneyimli, yetkin doktor, embriyolog ve hemşirelerden oluşan kadrosu ile uzun zamandır bebek özlemi çeken ailelerin hayalini gerçekleştirmek ve bu süreci anne baba adayları için en iyi hale getirmek için çalışmaktadır.

Tüp Bebek Nedir?

Tüp Bebek Tedavisi, yardım ile üreme yöntemleri içerisinde en bilinenidir. Tüp Bebek İnfertilite problemi olan çiftlerde kadından elde edilen yumurta ile erkekten elde edilen spermin laboratuvar ortamında döllenme işlemidir. Günümüzde farklı kısırlık problemlerine bağlı olarak en iyi sonuç alınacak tüp bebek tedavi yöntem seçenekleri sunulmaktadır.

Tüp Bebek Uygulamaları içerisinde 1978’den beri en çok başvurulan tedavi yöntemidir. Anne adayında belli sayıda yumurta oluşturulması için yaklaşık 15 gün boyunca belirlenen dozda ilaç kullanılan yöntemdir. Bu süreçte anne adayındaki yumurta gelişimi ultrasonografi ve belirli test teknikleri ile takip edilir. Yumurta hücresinin bulunduğu folliküller istenilen büyüklüğe ulaştığında yumurta toplamı işlemi uygulanır. Olgunlaşma iğnesiyle olgunlaştırılan yumurtaların toplanma işlemine “Ovum Pick Up” kısaca OPU denir.

Tüp Bebek Tedavisinde EuroIVF Farkı

Bizle iletişime geçtiğiniz andan itibaren Hasta Danışmanımız size rehberlik edecek, medikal bilgileriniz, önceki raporlarınız ve deneyimlerimizin doktorumuza ulaşmasını sağlayarak tedavi planlamanızı başlatacaktır.

Tüp Bebek işleminin tüm aşamalarında ve kontrol edilebilir tüm etkenlerde EuroIVF Hizmet Kalitesi bebek hayalinize ulaşmanız için sizi bir adım öteye taşıyacaktır.

Tedavi Süreci:

1.Adım : Üreme Sağlığı Değerlendirilmesi

Çocuk sahibi olmak isteyen ancak bunu doğal yollar ile elde edemeyen anne, baba adaylarının üreme sağlıklarının değerlendirildiği ilk aşama; doktor görüşmesidir. Doktor görüşmesi ve değerlendirmesi, yardımla üreme tekniklerinde çok önemlidir. Yıllardır dünya ortalamasının üzerindeki başarı oranlarını koruyan EuroIVF Merkezinde kişiye özel tedavi bu başarının anahtar noktalarından biridir. Kişiye Özel Tedavinin Planlaması ise bu ilk değerlendirme sonrasında yapılmaktadır. Doktorumuz durumunuzu değerlendirdikten, gerekli gördüğü tıbbi tetkikleri yaptıktan ve sizi dinledikten sonra, tüm parametrelere bağlı olarak sizin için en uygun olan tedavi protokolünü oluşturacaktır.

Doktor Muayenesi ve Tetkikler

Ön görüşmede incelemeye bağlı olarak doktorunuz, anne adayına dair AMH, FSH, PROLAKTİN gibi hormon testleri, tiroit testi, ilaçlı rahim filmi, histeroskopi gibi tetkikler isteyebilir. Baba adayından ise spermiyogram değerlendirilmesi yapılır. Anne adayının jinekolojik muayenesi ve vajinal ultrasonu sonrasında tetkik sonuçları ile beraber doktorumuz size özel tedavi protokolünü oluşturacaktır.

2.Adım : Yumurtalıkların İlaçla Uyarılması

Eğer tedavi öncesinden doktorunuzun sizin için gerekli gördüğü ek tedaviler yok ise adetinizin 2-4. günü içerisinde yumurtalıklarınızın uyarılması için ilaç tedavisine başlanır. Karından vurulan küçük iğneler ile enjekte edilen bu ilaçlar ortalama 8-12 gün boyunca kullanılır. Bu süreç boyunca belirli aralıklarla yapılan muayenelerde doktorunuz ultrason ile yumurtalıklarınızdaki foliküllerin (yumurtayı barındıran sıvı dolu keseciklerin) sayı ve büyüklüklerini değerlendirir. İlaç tedavisinin son evresindeki kan tahlillerindeki hormon seviyelerine ve ultrason bulgularına bağlı olarak yumurta toplama işleminin yapılacağı zamana karar verilir.

3.Adım : Yumurta Toplama

Olgunlaşma iğnesi ile olgunlaştırılan yumurtaların toplanmasına “(Ovum)Pick Up” OPU denir.  Genel anestezi altında anne adayının uyutulduğu yaklaşık 15 dk süren bir işlemdir.

Yumurtalıklardan ultrason yardımı ile toplanan foliküller (yumurtaları içeren sıvı dolu kesecikler) içindeki yumurtalar embriyologlar tarafından mikroskop altında ayrıştırılır. Elde edilmiş olan yumurta hücreleri, sperm kalitesine göre laboratuvar şartlarında klasik tüp bebek (IVF) ya da mikroenjeksiyon (ICSI) yöntemi kullanılarak döllenir.

4. Adım: ICSI (Intra stoplazmik sperm injeksiyonu: Mikroenjeksiyon):

Toplanan yumurtalar içerisinden en olgun olanlar seçilir ve laboratuvar ortamında embriyolog tarafından cam iğne aracılığı ile yumurtanın içine baba adayından alınan sperm enjekte edilerek döllenir. Döllenmiş yumurta hücresi Zigot daha sonra hücre bölünmesi ile embriyo aşamasına geçer. İnkübatörde bekletilerek 16-18 saat sonra döllenme kontrolü yapılır.  Bu döllenme sayesinde bebeğin yapı taşı olan embriyo oluşmaktadır. Embriyo kalitesine bağlı olarak transfer zamanlaması belirlenir.

5. Adım: Embriyo Transferi

48- 72 hatta 120 saat sonra planlanabilmektedir yani Embriyo sayısı ve gelişimine bağlı olarak 3. Gün ya da 5. Gün transferi yapılmaktadır. Embriyo Transferi yapan ekibin deneyimi başarıyı doğrudan etkiler. Embriyolar ince plastik bir boru yardımı ile rahim ağzından nazikçe rahim içerisine transfer edilir. İşlemin basit ve ağrısız olması sayesinde anne adayı yarım saatlik bir dinlenme sonrası taburcu edilebilir. Vajinal yoldan veya kas içerisine uygulanan progesteron hormonu gebelik testine kadar iki hafta boyunca hastaya verilir.

6. Adım: Gebelik Testi

Transfer işleminden 12 gün sonra yapılan gebelik testi ile kandaki beta hcg hormonu ölçümlenir ve transfer sonrası gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılır.