Üreme problemi yaşayan pek çok kadın ve çift için alternatif bir yöntemdir.

Sağlıklı ve doğurganlığı kanıtlanmış bir kadının yumurtalarını kendi isteği ile bağışlaması ve yumurta üretemeyen ya da menopozda olan kadınların, kendi eşinin spermlerinin bu bağışlanan yumurta ile döllenmesi sonucu yapılan bir tüp bebek uygulamasıdır.
Yumurta Donasyonu ile Kıbrıs’ta bebek sahibi olabilmenin tüm detaylarını bizi arayarak hemen öğrenebilirsiniz.

Kendi yumurta rezervleri ile hamilelik şansı olmayan anne adayları için yumurta donasyonu (yumurta nakli) gebe kalma olasılığı oldukça yüksek olan bir tedavidir. Bunun en önemli nedeni yumurtaların genç ve sağlıklı yumurtalık rezervi olan donörler tarafından bağışlanmasıdır.

Size En Uygun Yumurta Donörünü Nasıl Seçiyoruz?

Yumurta Donasyonunda anne, baba adayının kan gruplarına göre, fiziksel özellikleri dikkate alarak Donör Havuzumuzdan seçenekler sunmaktayız.

Yumurta Donör Havuzumuz, 30 yaş altında, tüm sağlık kontrolleri, enfeksiyon ve genetik testleri yapılmış, belirli fiziksel özellikler, kişisel özellikler ve eğitim düzeyleri dikkate alınarak seçilmiş kişilerden oluşmaktadır.

Yumurta Donasyonu ile Doğan Bebek, Doğum Yapan Annenin Özelliklerini Taşır mı?

Yumurta nakli ile tüp bebek tedavisinde, başka bir donörün yumurtası ile bebek sahibi olsanız bile, bebeğin genlerinin yarısı eşinizden gelmiş olacak. Bununla birlikte bebeğinizin yasal anne-babası her daim siz olacaksınız.

Donör yumurtası ile gebe kalan kadınlar da kendi yumurtası ile hamilelik yaşayan kadınlar ile aynı hormonal değişim sürecini yaşar. Yaşanılan deneyimin kendi yumurtası ile gebe kalan anne adaylarından bir farkı yoktur. Annellik iç güdüsü ve bebekler arasında oluşan bağ kendi yumurtası ile gebe kalan kadınlar ile aynıdır. Bunun dışında Annenin RNA’sı bebeğe geçtiği için bebeğin kişisel özellikleri, sevdiği – sevmediği şeyler onu doğuran annesine benzer. Bilimsel verilere göre başka bir kadının yumurtası ile gebelik elde edilse bile gebelik sürecinden anne ile cenin arasında gen alışverişi devam ettiği bilinen bir gerçektir.

Kimlere Yumurta Donasyonu Uygulanır?

  • Genetik hastalık taşıyan anne adaylarına
  • Kanser tedavisi nedeni ile yumurta rezervi zarar görmüş hastalara
  • Erken menopoza girmiş hastalara
  • Cerrahi işlemle yumurtalığı alınmış olan hastalara
  • Belirli bir sağlık problemi nedeni ile kendi yumurtası ile gebe kalamayan kadınlara.

Yumurta Donasyonu Nasıl Uygulanır?

Yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavisinde de genel protokol uygulanarak sürece başlanır. Anne, baba adayının üreme sağlığına dair tetkikleri yapılır. Doktorumuzun gerekli gördüğü tıbbi ve hormonal testler yaptırılır. Muayene ve test sonuçları sonrası kişiye özel tedavi planlaması çıkarılır.

Anne, baba adayının özelliklerine en uygun donör belirlendikten sonra anne adayının adet döngüsü ile donörün adet döngüsü ilaçlar yardımı ile senkronize edilir.

İlaçlar yardımı ile donörün yumurtaları büyütülür. Bu sırada anne adayının da östrojen seviyesini dengeleyen ilaç tedavisi uygulanır. Anne adayının rahim içi zarı gebelik için hazırlanır.

Donörden yumurtaların toplanması için en uygun gün belirlenir. Yumurtaların toplandığı gün baba adayından alınan sperm örnekleri ile donörden toplanan yumurtalar laboratuvar ortamında döllendirilerek embriyo elde edilir.

Embriyoların gelişimi sürekli takip ederek en iyi kalitede embriyolar tespit edilir. Belirlenen günde anne adayının rahmine transfer edilir. Transferden sonraki 12. Gününde kan testi (beta-hcg) ile gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılır.